UTC-Air Canada: Άνοιγμα στην αμερικανική αγορά με αποκλειστική συμφωνία

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 10:00

Ο κος Γιάννης Μίχος, President & Managing Director της U.T.C. International Transport S.A. και ο κος Ευθύμιος Βαρεντζάκης, CEO & General Manager της εταιρείας Euro Voyager Enterprises S.A., εκπρόσωπος της Air Canada στον τομέα του cargo.

Για μία ακόμη φορά, εταιρείες που δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης εκτός συνόρων και μάλιστα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η εταιρεία αερομεταφορών UTC, προχώρησε σε μία win-win συμφωνία με την Air Canada, αποκτώντας ανταγωνιστικό κόστος, και εξαγωγικό πλεονέκτημα για τα προϊόντα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στις αγορές της Βορείου Αμερικής.

Συγκεκριμένα, η αποκλειστική αυτή συμφωνία που υπέγραψε με την καναδική αεροπορική εταιρεία AIR CANADA η UTC ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε., που εξειδικεύεται στις μεταφορές των νωπών αλιευμάτων, αφορούσε στη ναύλωση αεροσκάφους, με σκοπό την εβδομαδιαία μεταφορά ελληνικών ψαριών των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Να σημειώσουμε ότι η μεταφορά ευπαθών προϊόντων απαιτεί τη λειτουργία και παρουσία της εταιρείας επί 24ώρου, έτσι ώστε να παρακολουθείται η πορεία της φόρτωσης των εμπορευμάτων μέχρι την άφιξή τους στον τελικό προορισμό με άμεση επέμβαση σε κάθε πιθανό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν μέσα στην καρδιά του lockdown, είναι αντιληπτή η σημασία της συμφωνίας και των επιτυχημένων δρομολογίων, που μαθαίνουμε ότι είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν από το Νοέμβριο και για όλους τους χειμερινούς μήνες του 2020-21.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της UTC επισημαίνει για τη συμφωνία ότι «η άμεση και αξιόπιστη προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό βοηθάει στον ανταγωνισμό που αυτά δέχονται από αντίστοιχα προϊόντα άλλων χωρών. Συγχρόνως, κομβικό σημείο στη διακίνηση έχει και το κόστος μεταφοράς, το οποίο η εταιρεία μας προσπαθεί και επιτυγχάνει να κρατάει χαμηλά σε συνεχή συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες».

Η σύμπραξη της UTC με την καναδική αεροπορική εταιρεία δεν αποτελεί μόνο καταλύτη και ενισχυτικό παράγοντα για  τις ελληνικές εξαγωγές, αλλά σε μια εποχή οικονομικής γεωπολιτικής, δίνει νέα ώθηση και στη δυναμική των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Καναδά και ΗΠΑ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα