Τράπεζα της Αγγλίας: Διατήρηση επιτοκίων στο 5,75%

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 14:21
UPD:14:35

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ στο 5,75% αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκιά της, για δεύτερο συνεχή μήνα, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.

Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη, καθώς μια νέα αύξηση του κόστους επιχειρηματικού δανεισμού θα μπορούσε να προκαλέσει πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Σημειώνεται ότι 61 αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας θα άφηνε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, έπειτα από πέντε συνολικά αυξήσεις που είχε κάνει από τον Αύγουστο του 2006.

Η τράπεζα επισημαίνει πάντως σε σημερινή ανακοίνωσή της πως εξακολουθεί να ανησυχεί για τις πιέσεις στις τιμές και εκτιμά πως είναι πολύ νωρίς για να διαπιστώσουμε σε ποιο βαθμό θα επηρεαστούν οι εταιρείες και τα νοικοκυριά από τους κλυδωνισμούς στις αγορές χρήματος. Αναφέρει δε ότι υπάρχουν ενδείξεις για επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών.

Σημειώνεται ότι η ΒοΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη την πρώτη της παρέμβαση για συγκράτηση των επιτοκίων στην βρετανική αγορά χρήματος, τα οποία διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 1998, μετά την πρόσφατη κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα