Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 07:58

* ΕΞΠΡΕΣ: «Δέσμευση ζητεί η ΓΣΕΕ για λύση ασφαλιστικού. Με υπόμνημα δεκαπέντε σημείων που απευθύνει σε όλα τα κόμματα».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ξεκινά η «μικρή αγορά». Οι όροι για την εισαγωγή των μετοχών. Εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο κανονισμός λειτουργίας».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Σωσίβιο Τρισέ στις αγορές. Φόβοι και ευκαιρίες από την πιστωτική κρίση».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Υποχώρηση πληθωρισμού και βελτίωση εσόδων Δημοσίου. Θετική τροπή σε δύο ανοιχτά μέτωπα της οικονομίας».

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «προσωρινό «φρένο» στην κούρσα ανόδου των επιτοκίων έβαλε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απαντώντας στην κρίση ρευστότητας που πλήττει τις αγορές. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ διεμήνυσε ότι το ασταθές τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν γίνει οποιαδήποτε περαιτέρω νομισματική κίνηση, διατήρησε όμως ενεργό τον αντιπληθωριστικό συναγερμό και τον προσανατολισμό της Τράπεζας προς ακόμη πιο ακριβό χρήμα».

ΓΣΕΕ

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «δεσμευτικές και υπεύθυνες απαντήσεις σε 15 ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής Ασφάλισης ζητεί η ΓΣΕΕ από την κυβέρνηση και τα κόμματα. Με επιστολή της η Συνομοσπονδία επιθυμεί καθαρή τοποθέτηση - δέσμευση πριν από τις εκλογές, καθώς θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να δοθούν επαρκείς λύσεις στην κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα