GE: Καθυστερεί την πώληση της ιαπωνικής Lake

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 10:05

Σε αναβολή της διαδικασίας πώλησης της ιαπωνικής της μονάδας χορήγησης καταναλωτικών δανείων Lake, προχώρησε η General Electric, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου βάσει χρηματιστηριακής αξίας, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα σε αυτήν.

Ο πρώτος γύρος των μη δεσμευτικών προσφορών, που είχε προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες ορισμένων υποψήφιων αγοραστών για τον τρόπο με τον οποίο η GE και η σύμβουλός της UBS διαχειρίστηκαν την πώληση. Αυτό δήλωσαν οι ίδιες πηγές, που προτίμησαν ωστόσο να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως τόνισαν, η εταιρεία σκοπεύει να ξαναρχίσει τη διαδικασία της πώλησης μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.

Ο τομέας καταναλωτικών δανείων στην Ιαπωνία έχει εμφανίσει σημαντικές ζημίες, από τη στιγμή που οι νομοθέτες και τα δικαστήρια έλαβαν σκληρότερα μέτρα κατά των δανειακών πρακτικών και έδωσαν στους δανειολήπτες περισσότερες δυνατότητες διεκδίκησης αναχρηματοδοτήσεων.

Η GE ανακοίνωσε το ενδεχόμενο πώλησης της μονάδας Lake στις 21 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες πηγές, η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δύο γύρους προσφορών, με τον δεύτερο να έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα