Δεύτερη ημέρα ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 11:41

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα, κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., μετά την αναβάθμιση της Deutsche Bank AG για τις μετοχές της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, επικαλούμενη μείωση του κόστους και αύξηση της τιμής των μετάλλων.

Οι μετοχές της Anglo American Plc και της Lonmin Plc, οδηγούσαν επίσης την άνοδο. Ράλι ανόδου κάνουν οι μετοχές της Cairn Energy Plc, μετά τη συμφωνία της εταιρείας να αγοράσει την Plectrum Petroleum Plc προς 23,4 εκατ. λίρες στερλίνες (47,3 εκατ. δολ.) σε μετρητά, αποκτώντας δικαιώματα για την εξερεύνηση πετρελαίου ανοιχτά της Τυνησίας.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 347,47 μονάδες στις 8:46 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, περιορίζοντας τις απώλειες της εβδομάδας στο 0,4%. Ο Stoxx 50 και ο Euro Stoxx 50, σημείωναν άνοδο 0,1%.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές, σημειώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία πτώση σε σύνολο τριών εβδομάδων.

Εκθεση των ΗΠΑ αργότερα σήμερα, ενδέχεται να δείξει αύξηση της απασχόλησης στη χώρα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Η ανακοίνωση θα γίνει στις 8:30 π.μ., ώρα Ουάσινγκτον.

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στην Ασία καθώς εκτιμάται ότι η ζήτηση θα αυξηθεί από την Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο, σε συνδυασμό με τη λήξη των καλοκαιρινών διακοπών στο βόρειο ημισφαίριο της Γης.

Ο χαλκός για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου στη Σαγκάη σημείωσε άνοδο έως 1%. Ο χρυσός σημείωσε χθες άνοδο 2%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 15 μηνών. Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το ασήμι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα