Kοντά στα υψηλότερα πέντε εβδομάδων το αργό

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 07:42

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων αναρριχήθηκε στη Ν. Υόρκη το αργό πετρέλαιο, καθώς εικάζεται ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής των μελών του, κατά τη διάρκεια της αυριανής τους σύσκεψης.

Τα παγκόσμια αποθέματα επαρκούν και ΟΠΕΚ δεν χρειάζεται να αυξήσει την παραγωγής, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση των υπουργών Πετρελαίου της Λιβύης και του Κατάρ. Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο την εβδομάδα που πέρασε καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματά τους στην αύξηση των τιμών και τα σημάδια συρρίκνωσης της ανάπτυξης ώθησαν το δολάριο στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι των κυρίων νομισμάτων διαπραγμάτευσής του.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 76,54 δολ. το βαρέλι, 16 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:58 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 40 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 7 Σεπτεμβρίου στα 76,70 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 2 Αυγούστου, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη φορά. Το αργό υποχώρησε στα 75,63 δολ. μετά την έκθεση που έδειξε ότι η απασχόληση στις ΗΠΑ μειώθηκε για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια τον Αύγουστο.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 74,49 δολ. το βαρέλι, 28 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures του Λονδίνου στις 11:36 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Στις 7 Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 75,07 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα