ΔΕΗ: Επενδύσεις στην «καθαρή» ενέργεια

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 09:21

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

Η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει όσες παλιές μονάδες κρίνει ότι απαιτείται, πέρα από τα 800 μεγαβάτ που έχουν ήδη ανακοινωθεί, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της επιχείρησης στην 72η ΔΕΘ.

Ο υπουργός υποστήριξε πως η διοίκηση της ΔΕΗ θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην «καθαρή» ενέργεια, επενδύοντας και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως και στα μικρά υδροηλεκτρικά έργα. Προέτρεψε να προχωρήσουν άμεσα οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για τη σύνδεση των Κυκλάδων με το διασυνδεδεμένο σύστημα και να γίνει ακόμη πιο συστηματική η ανάπτυξη της ΔΕΗ στα Βαλκάνια, όπου τα επόμενα χρόνια θα επενδυθούν 30 δισ. ευρώ στην ενέργεια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος δήλωσε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν τα σχέδια του ομίλου προκειμένου να συνεχίσει να παίζει πρωταρχικό ρόλο στο ενεργειακό τοπίο της χώρας τα επόμενα 50 χρόνια, ενώ θα γίνουν ανακοινώσεις και για σχέσεις ΔΕΗ-ΔΕΠΑ. Η ΔΕΗ, τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος, δεν φοβάται τον ανταγωνισμό και δεν επιδιώκει να μειώσει το μερίδιό της κάτω από το 70% της εσωτερικής αγοράς ενέργειας.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της 72ης ΔΕΘ, ο κ. Σιούφας εγκαινίασε επίσης τα περίπτερα των ΕΛΠΕ, παρουσία του προέδρου Τ. Χριστοδούλου, των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Ο υπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος που έθεσε η κυβέρνηση και προβλέπει ότι 1 εκατομμύριο ελληνικά νοικοκυριά θα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο το 2010.

Η διείσδυση του φυσικού αερίου προχωράει και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) έχει προγραμματίσει επενδύσεις 900 εκατ. ευρώ και πλέον για την περίοδο έως το 2012, προκειμένου να αναπτύξει το υφιστάμενο δίκτυο, να ολοκληρώσει τον ελληνοϊταλικό αγωγό, αλλά και να δημιουργήσει υποδομές μεταφοράς του καυσίμου σε μελλοντικούς ηλεκτροπαραγωγούς, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή Μεταφοράς Διοικητικών και Οικονομικών του ΔΕΣΦΑ, Κωνσταντίνο Μαρούλη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα