ΔΝΤ: Αισιοδοξία παρά την κρίση στην πιστωτική αγορά

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 10:10

Αισιόδοξος ότι η πρόσφατη λανθασμένη αποτίμηση των κινδύνων στις χρηματοοικονομικές αγορές θα συμβάλει στη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, παρά τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, εμφανίστηκε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροντρίγκο ντε Ράτο.

«Η υπόθεση αυτή είναι πιθανότατα ευπρόσδεκτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και ανώδυνη», δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Παράλληλα, ο κ. Ράτο σημείωσε πως η κρίση στις πιστωτικές αγορές ήταν «σοβαρή» και θα συνεχίσει να συντηρεί σε ένα μεγάλο βαθμό την αβεβαιότητα. Ο αντίκτυπός της ωστόσο θα περιοριστεί από την ισχύ της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και από την υψηλή ρευστότητα των νομισματικών αρχών σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτίμησε ο ίδιος.

Όπως πρόσθεσε, οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να διδαχθούν από την λανθασμένη αποτίμηση των κινδύνων στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε τους κλυδωνισμούς στην αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα