Γέφυρα για τα χρέη, «πόρτα» στην έξωση

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο ο νέος πτωχευτικός κώδικας - Στόχος η προστασία της α' κατοικίας
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 12:59
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Θάνου Τσίρου 
[email protected] 

Η αποφυγή εξώσεων οικογενειών από την κύρια κατοικία τους είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος του νέου πτωχευτικού κώδικα που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο και παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή.

Για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το ζητούμενο θα είναι να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Γέφυρα», που επιδοτεί τα δάνεια της κύριας κατοικίας ακόμη και με 90%.

Προκειμένου να εξαντληθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος, δεν αποκλείεται μάλιστα είτε η παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων είτε ακόμη και η οργάνωση ενός σχεδίου «Γέφυρα 2», το οποίο θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν όσοι επλήγησαν από την πανδημία στη δεύτερη φάση της.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Γέφυρα» το βάρος θα πέσει στο να βρίσκεται εξωδικαστική λύση τακτοποίησης των κόκκινων οφειλών με απευθείας συνεργασία του δανειολήπτη με την τράπεζα.

Κίνητρο, σε περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι ένα ευάλωτο νοικοκυριό, θα είναι η παρέμβαση του κράτους με την επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου μετά την επίτευξη της συμφωνίας του οφειλέτη με τους πιστωτές του για την τακτοποίηση των χρεών χωρίς να υπάρξει ρευστοποίηση της περιουσίας του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα