Ανοδος του γιέν έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 07:40

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το γιέν έναντι του δολαρίου μετά τα σχόλια αξιωματούχων της Federal Reserve που σηματοδότησαν την ανάγκη μείωσης των επιτοκίων, περιορίζοντας έτσι τη ζήτηση περιουσιακών στοιχείων σε δολάρια.

Το ιαπωνικό νόμισμα διεύρυνε την άνοδο της περασμένης εβδομάδας στο 1,5%, μετά τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed, Frederic Mishkin και Janet Yellen, ότι οι ζημίες στις πιστωτικές αγορές ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία. Το γιέν κινήθηκε ανοδικά και έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές περιορίζουν τις τοποθετήσεις τους σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις που αγοράζονται με δάνεια από την Ιαπωνία.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 113,61 έναντι του δολαρίου στις 11:50 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα από 113,71 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Επίσης ισχυροποιήθηκε στα 156,68 ανά ευρώ από 156,96.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ, καθώς οι διαπραγματευτές αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι η Fed θα μειώσει τα βασικά επιότκια δανεισμού την επόμενη εβδομάδα και ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα τα αυξήσει έως τα τέλη του έτους.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3789 ανά ευρώ από 1,3802. Στις 24 Ιουλίου άγγιξε τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ του 1,3852 ανά ευρώ, επίπεδα που ενδέχεται να υπερβεί σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει σήμερα ότι το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διευρύνθηκε τον Ιούλιο στα 59 δισ. δολ. από 58,1 δισ. δολ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 70 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Μεγαλύτερο έλλειμμα σηματοδοτεί την ανάγκη υποχώρησης του δολαρίου για αύξηση των εξαγωγών και μείωση των εισαγωγών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα