Ιαπωνία: Μεγάλη αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 08:02

ΜΕ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ρυθμό, τρεις φορές υψηλότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί για δεύτερο τρίμηνο.

Οι παραγγελίες – εποχιακώς προσαρμοσμένες - αυξήθηκαν 17% φθάνοντας στο 1,12 τρισ. γιέν (9,9 δισ. δολ.) έναντι του Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας στο Τόκυο. Η άνοδος ήταν αποτέλεσμα της ζήτησης για ηλεκτρονικό εξοπλισμός, όπως μηχανήματα για την παραγωγή ημιαγωγών.

Η μεγαλύτερη αύξηση των παραγγελιών σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών, καταδεικνύει ότι η οικονομία της Ιαπωνίας ενδέχεται να αντισταθεί της συρρίκνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ, όπου η ύφεση της αγοράς κατοικιών επηρεάζει τις δαπάνες των καταναλωτών. Χθες η Canon Inc. είπε ότι σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου που θα απασχολεί 1.000 ανθρώπους στη βόρεια Ιαπωνία και θα παράγει κασέτες με μελάνι που χρησιμοποιούνται στους εκτυπωτές και τα μηχανήματα για φωτοαντίγραφα.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 113,60 ανά δολάριο στις 11:02 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 113,49 που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκε 2 μονάδες βάσης, στο 1,53%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα