Τakata: Κατασκευή νέου εργοστασίου στην Ινδία

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 08:20

ΣΧΕΔΙΑ για την κατασκευή εργοστασίου στην Ινδία, όπου η οικονομική ανάπτυξη τονώνει τη ζήτηση για αγορά αυτοκινήτων, θα κατασκευάσει η Takata Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για την ασφάλεια των οχημάτων.

Η εταιρεία θα αρχίσει να παράγει ζώνες ασφαλείας στο εργοστάσιο στην Τσενάϊ της νότιας Ινδίας έως τα τέλη του 2009, δήλωσε ο Kimio Kobori, εκπρόσωπος της Takata, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Τόκυο. Το ύψος της επένδυσης και της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

Η Takata, προμηθεύτρια της Toyota Motor Corp. και της General Motors Corp., μαζί με αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζει εργοστάσια στην Ινδία όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξάνονται στα υψηλότερα επίπεδα στη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενδέχεται να δαπανήσουν έως 40 δισ. δολ. στην Ινδία την επόμενη δεκαετία καθώς η χώρα θα καταστεί η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη κατασκευάστρια αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις.

Οι μετοχές της Takata υποχωρούσαν 40 γιέν, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 4.160 γιέν στις 10:49 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Το νέο εργοστάσιο της Takata αποτελεί μέρος του σχεδίου της εταιρείας για αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ινδία και στην περιφέρεια της Ασίας, όπου η Takata προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν 81% στα 100 δισ. γιέν (881 εκατ. δολ.) έως τον Μάρτιο του 2010, από 55,2 δισ. γιέν που ήταν την τελευταία οικονομική χρήση. Η εταιρεία διαθέτει ήδη εννέα γραμμές παραγωγής στην Ασία – εκτός της Ιαπωνίας – συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ταϊλάνδης, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων.

Το νέο εργοστάσιο της Takata, θα συνεχίσει να προμηθεύει τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Toyota, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αυτοκινήτων της Ιαπωνίας και της Suzuki, που ελέγχει το ήμισυ της αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων της Ινδίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι έλαβε έγκριση από την ινδική κυβέρνηση να παράγει αερόσακους και τιμόνια. Ο Kobori είπε ότι το εργοστάσιο στην Τσενάϊ θα αρχίσει να παράγει ζώνες ασφαλείας και μπορεί να παράγει αργότερα αερόσακους και τιμόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα