Προσφορές από ελληνικές εταιρείες για το μετρό της Σόφιας

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 09:43

Συνολικά 10 εταιρείες και κοινοπραξίες εταιρειών υπέβαλαν προσφορές για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό επιλογής αναδόχου για την εκτέλεση του έργου κατασκευής του τμήματος Nadezda – Tserni Vryh blvd. του μετρό της Σόφιας.

Πρόκειται για το πρώτο έργο αυτού του είδους που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει συμπεριληφθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μεταφορές», ενώ το ύψος των προβλεπόμενων πόρων που θα διατεθούν για την εκτέλεσή του ανέρχεται σε 185 εκατ. λεβ (92,5 περίπου εκατ. ευρώ). Πιο συγκεκριμένα οι 10 υποψήφιοι ανάδοχοι του έργου είναι:

1. Pizrotti – Seli (Ιταλία),

2. Condotte – Ansaldo (Ιταλία),

3. FCC (Ισπανία),

4. Doush – Mostroi (Τουρκία – Βουλγαρία),

5. Hohtif – Glavbolgarstroi (Γερμανία – Ελλάδα)

6. Metrostav (Τσεχία),

7. Aktor – Terna (Ελλάδα),

8. Obrasco line,

9. JP Avax (Ελλάδα),

10. Geotehnim (Βουλγαρία).

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού θα ελεγχθεί κατά πόσο οι υποψήφιοι ανάδοχοι ανταποκρίνονται στις ελάχιστες προβλεπόμενες προϋποθέσεις, όπως εμπειρία στην κατασκευή παρόμοιων έργων, διαθέσιμο εξοπλισμό, προσωπικό, αναγκαίοι ίδιοι πόροι κ.λπ.

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι που θα προεπιλεγούν θα κληθούν να υποβάλλουν οικονομικές προσφορές (κατά πάσα πιθανότητα έως τα τέλη του έτους). Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2008. Το συγκεκριμένα τμήμα του μετρό θα περιλαμβάνει επτά σταθμούς.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα