AIG: Στο στόχαστρό της η αγορά διαχείρισης περιουσίας της Ταϊβάν

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 10:28

Στην απόκτηση μεριδίου 10% στην αγορά διαχείρισης περιουσίας (wealth management) της Ταϊβάν μέσα στην επόμενη πενταετία στοχεύει η ιδιωτική τραπεζική μονάδα της AIG, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου στελέχους της εταιρείας, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

«Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μερίδιο αγοράς 10% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε στέλεχος της AIG, προσθέτοντας ότι η Ταϊβάν είναι μια ανθηρή οικονομία και επιπλέον διαθέτει σημαντικές επενδύσεις στην Κίνα.

Η επιδίωξη της AIG αλλά και άλλων επιχειρήσεων να εισέλθουν στην αγορά διαχείρισης περιουσίας της Ταϊβάν – η οποία συμπεριλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό στελεχών οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τεράστιες περιουσίες στην Κίνα – αντικατοπτρίζει την ευρύτερη τάση που κυριαρχεί μεταξύ των κορυφαίων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων για δραστηριοποίηση στον τομέα.

Στις αρχές του μήνα, άλλωστε, η HSBC ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη αγορά της Ταϊβάν συμπεριλαμβάνεται στις βασικές της προτεραιότητες, καθώς στόχος της τράπεζας είναι η εξασφάλιση μεριδίου 6% με 7% μέσα στην επόμενη τριετία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα