Σερβία: Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 10:57

Οι διαδικασίες αναδιοργάνωσης και ιδιωτικοποίησης των κρατικών επιχειρήσεων έχουν επιταχυνθεί με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic στην παρουσίαση του απολογισμού του υπουργείου του κατά την διάρκεια των 100 πρώτων ημερών της θητείας της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Ο διαγωνισμός για την επιλογή του συμβούλου ιδιωτικοποίησης της Jat Airways ολοκληρώθηκε, έως τα τέλη Νοεμβρίου θα προκηρυχθούν και οι διαγωνισμοί για την ιδιωτικοποίηση των ξενοδοχείων Hotel Continental και Geneks στο Βελιγράδι, ενώ κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου θα γίνει το ίδιο για το ξενοδοχειακό συγκρότημα Geneks στο Kopaonik, ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας πως το δρόμο της ιδιωτικοποίησης θα ακολουθήσουν και τα κέντρα αποκατάστασης της χώρας, αρχής γενομένης με το Rehabilitation Centre Merkur στην Vrnjacka Banja και το αντίστοιχο στο Banja Koviljaca.

Σύμφωνα με τον κ. Dinkic μέσα στις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο του θα παρουσιάσει στην κυβέρνηση νομοσχέδιο για την τροποποίηση του νόμου περί ιδιωτικοποιήσεων, βάσει των οποίων οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης στη χώρα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2008.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα