Volkswagen: 12 νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη τριετία

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 14:29
UPD:21:59
EPA/FRANK MAY

Την παραγωγή 12 νέων μοντέλων σχεδιάζει η Volkswagen μέσα στην επόμενη τριετία, στο πλαίσιο των προσπαθειών της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης να ενισχύσει τις πωλήσεις της και να ανταγωνιστεί ισάξια την ιαπωνική Toyota Motor.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάρτιν Bίντερκορν στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, οι πωλήσεις του ομίλου, σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε 8 εκατ. οχήματα το 2010, από το ρεκόρ των 6 εκατ. οχημάτων που σημειώθηκε φέτος.

Ο Bίντερκορν, που, όπως έχει δηλώσει, θεωρεί την Toyota ως την Νο1 ανταγωνίστρια της VW, ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τον περασμένο Ιανουάριο. Μέχρι το 2010 σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά 12 ολοκαίνουργια μοντέλα, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται ένα ημιφορτηγό κατασκευασμένο από κοινού με την Chrysler, μια νέα έκδοση του Scirocco, καθώς και το σπορ μοντέλο Tiguan.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις για το 2008, ο οικονομικός διευθυντής της VW, Χανς Ντίτερ Ποτς, τόνισε ότι αναμένεται άνοδος της κερδοφορίας, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει και περαιτέρω μείωση των δαπανών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα