ArcelorMittal: Προς αύξηση των εξαγωγών χάλυβα κατά 20% μέχρι το 2012

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 15:33

Την αύξηση των εξαγωγών χάλυβα κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο 2006-2012 σχεδιάζει η ArcelorMittal, μία από τις μεγαλύτερες χαλυβουργίες παγκοσμίως, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την κεντρική Ασία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εξαγωγές αυτές θα οδηγήσουν σε ετήσιες πωλήσεις 144 εκατ. τόνων χάλυβα, έναντι 122 εκατ. τόνων το 2006.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λακσμί Μίταλ χαρακτήρισε την παγκόσμια ζήτηση για χάλυβα «ανοδική», ενώ τόνισε πως η ArcelorMittal «είναι σε καλή θέση ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες ανάπτυξης, οι οποίες θα της επιτρέψουν να αυξήσει τις εξαγωγές από τις υπάρχουσες επιχειρήσεις της κατά περίπου 23 εκατ. τόνους μέχρι το 2012».

Η ArcelorMittal – η οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία ίδρυσης μέσω της συγχώνευσης των Mittal Steel και Arcelor – ελέγχει ήδη το 10% της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο η νέα ενιαία επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της, με έδρα το Λουξεμβούργο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα