Η χαριστική βολή τα έκτακτα μέτρα για τη Χαλκιδική

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 11:55
UPD:11:55
INTIME NEWS/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Χαριστική βολή για τα μικρά, κυρίως, καταλύματα της Χαλκιδικής φαίνεται ότι αποτελούν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην περιοχή λόγω του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης» Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επιβολή ειδικού καθεστώτος μέχρι τις 31 Αυγούστου, ακυρώθηκε το 80% των προκρατήσεων που υπήρχαν για τις επόμενες 10 ημέρες στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων και πολλές που είχαν γίνει μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ίδιου, ο τζίρος στα μικρά καταλύματα είναι μειωμένος πάνω από 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή τουριστική περίοδο, ενώ γενικά η αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας δημιουργεί ανησυχία και για σοβαρές επιπτώσεις και στην επόμενη σεζόν.

Αντίθετα, στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής οι ακυρώσεις είναι λίγες, αλλά -όπως λέει στη «Ν» ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γιάννης Λασπάς- η σεζόν θεωρείται ούτως ή άλλως χαμένη για τον κλάδο. Στα μισά περίπου ξενοδοχεία που λειτούργησαν φέτος το καλοκαίρι στο δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο της Β. Ελλάδας, οι μέσες πληρότητες ήταν περίπου 25% τον Ιούλιο και σε αντίστοιχο ποσοστό αναμένεται να κλείσουν και για τον Αύγουστο. Αυτό μεταφράζεται σε τεράστια απώλεια τζίρου για τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμα και το καταστροφικό 80%. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα