Με «ανθεκτικά» φτερά στην πανδημία οι αερομεταφορείς της Κίνας

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 07:50
UPD:11:16
via REUTERS/EDWARD WANG

Οι αερομεταφορείς της Κίνας είναι πιθανό να ανακάμψουν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους αερομεταφορείς του κόσμου.  

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εσωτερικές πτήσεις στη χώρα έχουν αποκατασταθεί σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με άλλες χώρες, υποστηρίζει το CNBC.  

Η πανδημία έχει πληγώσει σημαντικά τον κλάδο των αερομεταφορών με τους περιορισμούς για την αποφυγή της διασποράς του ιού να έχουν επιφέρει μεγάλες απώλειες στις αεροπορικές εταιρίες, μεταλλάσσοντας παράλληλα τον τουριστικό τομέα και την έννοια του ταξιδιού. Ο κορωνοϊός έτσι δοκιμάζει τις αντοχές των αερομεταφορών οδηγώντας άλλους στην κατάρρευση και άλλους στην οικονομική ενίσχυση από τις κυβερνήσεις τους.  

Η Κίνα από την άλλη πρόκειται για την πρώτη χώρα που επλήγη από τον κορωνοϊό, ενώ για τον έλεγχο της πανδημίας επέβαλλε αυστηρούς περιορισμούς. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, έχει χαλαρώσει αρκετούς από αυτούς επιτρέποντας, για παράδειγμα, στους πολίτες της να ταξιδεύουν στο εσωτερικό της χώρας.  

Παρόλο που μέχρι στιγμής οι Κινέζοι επιλέγουν να ταξιδεύουν με το τρένο ή το αυτοκίνητο- κάνοντας ταξίδια μικρής διάρκειας- οι αερομεταφορείς της Κίνας φαίνεται να ανακάμπτουν ταχύτερα σε σύγκριση με τους αερομεταφορείς της Ευρώπης και της Αμερικής. Και αυτό οφείλεται στις εσωτερικές πτήσεις που στην παρούσα φάση στηρίζουν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τα έσοδα των αεροπορικών εταιριών της χώρας.  

Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες της Κίνας «είναι πιθανό να είναι πιο ανθεκτικές από άλλες αεροπορικές εταιρείες για το υπόλοιπο του έτους», ανέφερε η επενδυτική Eastspring Investments. 

Αυτά τα σημάδια ανάκαμψης στην ταξιδιωτική κίνηση της Κίνας είχαν ως αποτέλεσμα η HSBC να διατηρήσει στη βαθμίδα «αγορά» (buy)  τις μετοχές της Air China, της China Eastern Airlines και της China Southern Airlines που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ. 

 Όπως συνέβη σε πολλές αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, οι μετοχές των τριών κινεζικών αερομεταφορέων έχουν πέσει φέτος καθώς σημείωσαν σημαντικές απώλειες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Ωστόσο, οι απώλειες αυτές θα μπορούσαν να περιοριστούν τους επόμενους μήνες με την αύξηση των επιβατών να συμβάλλει στη διατήρηση των τιμών των εισιτηρίων, δήλωσε η HSBC. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα