ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 52,9 εκατ. € σε πυρόπληκτους αγρότες

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 12:53
UPD:14:31

Το ποσόν των 52.905.052 € σε πυρόπληκτους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους νομούς Ηλείας, Εύβοιας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Λακωνίας και Κορινθίας κατεβλήθη σύμφωνα με σχετική δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Μπασιάκου.

Ειδκότερα ο κ. Μπασίακος δήλωσε:

«Οπως είναι γνωστό ο ΕΛ.Γ.Α. ανέλαβε την εκτέλεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης και της σχετικής με αυτή απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταβολή προπληρωμής με δανειακή διευκόλυνση μέρους της συνολικής αποζημίωσης των πυρόπληκτων αγροτών για τις ζημίες που προκλήθηκαν στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις».

«Ο ΕΛ.Γ.Α. με εγκατάσταση γεωπόνων-υπαλλήλων του σε όλους τους πυρόπληκτους Δήμους και σε όλα τα δημοτικά τους διαμερίσματα από της 29-8-2007 μέχρι και σήμερα, συγκέντρωσε και καταχώρησε στο ηλεκτρονικό του σύστημα αιτήσεις ζημιάς 42.050 δικαιούχων αγροτών και την επομένη από της υποβολής τους και μέχρι σήμερα πίστωσε, κατά τρόπο πρωτόγνωρο, τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με το συνολικό ποσό των 52.905.052 €».

«Για τον πιθανά ελάχιστο αριθμό που απομένει, έχει δοθεί εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. που διαμένουν στις περιοχές των πυρόπληκτων δήμων ή δημοτικών διαμερισμάτων να χορηγούν έντυπα αιτήσεων ζημιάς, να τα παραλαμβάνουν συμπληρωμένα και να τα αποστέλλουν στα Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α. Παράλληλα στις έδρες των Δήμων, που συνεχίζει να υπάρχει ροή αιτήσεων, παραμένει και γεωπόνος για κάλυψη ενδεχόμενων αναγκών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα