ΔΝΤ: Μικρός ο αντίκτυπος της κρίσης στην αμερικανική οικονομία

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 13:34
UPD:13:39

Μικρό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και στους ρυθμούς ανάπτυξης των ΗΠΑ θα έχει η κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης, όπως εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Σάιμον Τζόνσον.

Όσον αφορά στην οικονομία της Ευρωζώνης, ο κ. Τζόνσον θεωρεί ότι είναι νωρίς ακόμη για να ειπωθεί με σιγουριά αν θα επηρεαστεί και σε ποιο βαθμό η ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, η πρόσφατη κρίση στις αγορές θα πρέπει να οδηγήσει σε επαναχάραξη της πολιτικής που υιοθετείται στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Εξάλλου, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ, υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι οι κλυδωνισμοί στις αγορές επηρέασαν αρνητικά τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποτιμηθεί ο πραγματικός αντίκτυπος της κρίσης, τα προβλήματα, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, θα αποφευχθούν, αν το ζήτημα αντιμετωπιστεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Ωστόσο, παρά τη σχετική αισιοδοξία του, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας παραδέχθηκε ότι το οικονομικό σύστημα παραμένει ευάλωτο σε περαιτέρω κρίσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα