Panafon - Vodafone: Από αύριο οι υπηρεσίες GPRS

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2001 15:22

Αύριο, Παρασκευή 23 Μαρτίου, θα ξεκινήσει η παροχή υπηρεσιών GPRS από την Panafon – Vodafone στους συνδρομητές και τους εταιρικούς πελάτες της.

Υπενθυμίζεται, ότι στο τέλος του περασμένου έτους η εταιρεία σε συνεργασία με μεγάλους εταιρικούς της πελάτες ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές του συστήματος GPRS με αποτέλεσμα σήμερα, σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών,να είναι σε θέση να προχωρήσει στην εμπορική διάθεση των υπηρεσιών του εν λόγω συστήματος. Οπως επισημαίνεται, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, η Panafon είναι μια από τις τρεις πρώτες εταιρείες του Ομίλου Vodafone που παρέχουν υπηρεσίες GPRS στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιερείας, με τις υπηρεσίες αυτές οι συνδρομητές της Panafon-Vodafone θα έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να μειώσουν σημαντικά το κόστος χρήσης του κινητού τηλεφώνου τους, καθώς θα χρεώνονται βάσει του "όγκου" των δεδομένων που θα έχουν επιλέξει να δουν, να αποστείλουν ή να λάβουν (μέσω Ιντερνετ) και όχι βάσει του χρόνου σύνδεσης, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα οι συνδρομητές θα μπορούν να έχουν το τηλέφωνο τους συνδεδεμένο με το Ιντερνετ συνεχώς και για όσο χρόνο χρειάζονται, ενώ θα κοστολογούνται με βάση τον όγκο των πληροφοριών που τελικά θα χρησιμοποιούν.

Παράλληλα, θα χρησιμοποιούν με μεγαλύτερες ταχύτητες τις υπηρεσίες WAP που προσφέρει η πύλη της Panafon-Vodafone, ενώ θα μπορούν να συνδέονται με το Διαδίκτυο μέσω του PANAFONET μόνο με την χρήση ενός κινητού τηλεφώνου (τεχνολογίας GPRS) και ενός φορητού υπολογιστή χωρίς την ανάγκη μόνιμης σύνδεσης (γραμμής τηλεφώνου), σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκονται. Επιπλέον οι εταιρικοί πελάτες της Panafon-Vodafone θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο εταιρικό τους δίκτυο με την χρήση κινητού τηλεφώνου και ενός φορητού υπολογιστή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα