Ο Τραμπ θέλει να ασκήσει πίεση και στην Alibaba

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 09:34
UPD:09:35
REUTERS/Aly Song

Πίεση προς τις περισσότερες κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Alibaba, επιδιώκει να ασκήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε ο ίδιος, λίγες ώρες μετά το προεδρικό διάταγμα για την υποχρεωτική πώληση του TikTok.

«Λοιπόν, εξετάζουμε και άλλα πράγματα» παραδέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή διατάγματος, σύμφωνα με την οποία η κινεζική εταιρεία ByteDance καλείται εντός 90 ημερών να πουλήσει τις δραστηριότητες της πλατφόρμας του TikTok στις ΗΠΑ.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένως κατηγορήσει το Πεκίνο ότι κατασκοπεύει τους Αμερικανούς πολίτες, μέσω των κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών.

Μέχρι στιγμής, επίσημο ενδιαφέρον έχει δείξει μόνο η Microsoft, με το τίμημα της συναλλαγής να εκτιμάται από 10 έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέραν του TikTok, η αμερικανική κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα και εναντίον της πλατφόρμας WeChat, η οποία ανήκει στον κινεζικό κολοσσό Tencent.

Οι κινήσεις αυτές, επέρχονται εν μέσω του τεταμένου κλίματος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, με την αμερικανική κυβέρνηση να κατηγορεί την Κίνα για υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εις βάρος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα