Επέκταση της παρουσίας της στην Ε.Ε. επιδιώκει η Lukoil

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 13:05
UPD:13:10

Περισσότερες εξαγορές στην Ε.Ε. σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Lukoil, η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ρωσίας, εκτιμώντας ότι η ευρωπαϊκή αγορά ευνοεί πλέον περισσότερο τις συμφωνίες, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου στελέχους της εταιρείας στους Financial Times.

Η Lukoil, το 20% της οποίας ελέγχεται από την αμερικανική ConocoPhilips, σκοπεύει να διαθέσει 9 δισ. δολ. για την απόκτηση downstream επιχειρήσεων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων μονάδων διύλισης, μεταφοράς και πώλησης.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος Στρατηγικής του ομίλου, Λεονίντ Φεντούν, «Μέχρι πρόσφατα, το περιβάλλον δεν ενδεικνυόταν για εξαγορές, καθώς τα χρηματιστήρια σημείωναν άνοδο και οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε υψηλά επίπεδα. Συνεπώς οι εταιρείες που ήθελαν να προχωρήσουν σε πωλήσεις διεκδικούσαν και υψηλότερες τιμές». «Σήμερα, οι δείκτες των χρηματιστηρίων βρίσκονται σε πολύ πιο υγιή επίπεδα», πρόσθεσε.

Οι φιλοδοξίες της Lukoil καταδεικνύουν τη στρατηγική της εταιρείας να επεκτείνει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου διαχειρίζεται σήμερα περίπου 2.000 πρατήρια βενζίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Φεντούν, σε περίπτωση που η ρωσική εταιρεία καταφέρει να διυλίζει το πετρέλαιό της στην Ευρώπη, θα έχει ετήσια κέρδη άνω του ενός δισ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα