Δηλώσεις Μιχ. Λιάπη για Ολυμπιακή

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 13:28
UPD:13:32

«Η πρόθεση μας ήταν να ιδιωτικοποιήσουμε την Ολυμπιακή», δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. «Αυτή ήταν και ή εντολή που πήρα από τον Καραμανλής όταν πήγα στο Υπουργείο. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, ένα δεύτερο διαγωνισμό, ήρθε ένας επενδυτής, υπογράψαμε για πρώτη φορά ένα μνημόνιο συνεργασίας, δεν μπορέσαμε να το ολοκληρώσουμε γιατί νομικοί λόγοι στην ΕΕ μας το απέτρεψαν», πρόσθεσε.

“Η Ολυμπιακή παρόλα αυτά πέταξε, τόνισε ο κ. Λιάπης, και συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Δεν είχαμε απεργίες, είχαμε εργασιακή ειρήνη. Μεγάλωσε το μερίδιο της αγοράς, ήταν πιο συνεπή τα δρομολόγια. Δεν λέω ότι βελτιώθηκαν όλα, αλλά η Ολυμπιακή πέταξε και εξυπηρέτησε τον κόσμο και για τις άγονες γραμμές καις την Αμερική που πήγαινε. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του υπουργείο μεταφορών και επικοινωνιών, την άλλη μέρα να τελειώσουμε με την Ολυμπιακή. Να βρούμε ιδιώτη επενδυτή γιατί έχει απελευθερωθεί η αεροπορική αγορά σε όλο τον κόσμο και δεν μπορεί να είναι κρατικοδίαιτη μια εταιρία που θα έχει τόσα ελλείμματα».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πιθανότητα να κλείσει η Ολυμπιακή, ο κ. Λιάπης απάντησε: «Το είπε χθες ο πρωθυπουργός. Είπε: ή θα βρω ιδιώτη επενδυτή ή δεν έχω άλλη λύση, η ΕΕ δεν επιτρέπει να κρατηθεί η Ολυμπιακή έτσι όπως την ξέρουμε τόσα χρόνια με συνεχώς παράνομες επιδοτήσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα