ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφανείς διαδικασίες εκμετάλλευσης της καμένης γης στην Ηλεία

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 15:24

Για αδιαφανείς διαδικασίες εκμετάλλευσης της καμένης γης στο Νομό Ηλείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας από την Kτηματική Eταιρία Δημοσίου (KEΔ) και το δήμο Ζαχάρως για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται στα όρια του δήμου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/12/1410638.htm .

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το μεγάλο "φιλέτο" της συμφωνίας αφορά δημόσια έκταση 2.600 στρεμμάτων, που περιλαμβάνονται στη ζώνη των 300 μέτρων μεταξύ παλαιού και νέου αιγιαλού στην περιοχή από το (καμένο) δάσος του Καϊάφα μέχρι τη Νέδα, και για την οποία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μεγαλοεπιχειρηματίες και τράπεζες (ιαπωνικής προέλευσης;).

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για απαράδεκτες διαδικασίες και αποφάσεις, σημειώνοντας ότι πρώτα απ’ όλα, οι φερόμενες ως περιοχές οικονομικών επενδύσεων προστατεύονται από τη Natura και τη Zώνη Oικιστικού Eλέγχου (ZOE) B’ και δεν μπορούν να οικοδομηθούν.

Eπίσης, όπως τονίζεται, έχουν ήδη ανατεθεί χωροταξικά σχέδια (ΣXOAΠ) για τους 13 από τους 22 Καποδιστριακούς δήμους της Ηλείας, μεταξύ αυτών και για το δήμο Zαχάρως.

«Σήμερα», καταλήγει το κόμμα της Αριστεράς, «πολύ περισσότερο από πριν, πρέπει να εκπονηθούν γενικά και επιμέρους πολλαπλά σχέδια αναγέννησης των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος και ανασυγκρότησης του αγροτικού πρωτίστως τομέα αλλά και του τουριστικού, σύμφωνα με οικολογικές προδιαγραφές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα