Η Βερνίκος Κόττερα στο ΣΜΕΧΑ

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2001 17:59

Με την παρουσίαση της Βερνίκος Κόττερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε. συνεχίστηκε σήμερα το πρόγραμμα παρουσιάσεων εισηγμένων εταιρειών που οργανώνει ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

Ο κ. Γεώργιος Βερνίκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέπτυξε τις δραστηριότητες και τις προοπτικές της εταιρείας και παρουσίασε τα οικονομικά της δεδομένα σε ακροατήριο από εκπροσώπους χρηματιστηριακών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2000 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου 5,35 δισ. δρχ., ποσό πρωτόγνωρο, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της εταιρείας για το συγκεκριμένο κλάδο. Με την ολοκλήρωση της αύξησης η εταιρεία Βερνίκος Κόττερα Ναυτιλιακή Α.Ε. με διακριτικό τίτλο Vernicos Yachts μετατράπηκε σε Βερνίκος Κόττερα Νατυιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε. με διακριτικό τίτλο Vernicos Yachts & Holdings μία εταιρεία συμμετοχών η οποία περιλαμβάνει:

- Tον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού που αποτελεί πάντα την πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας. Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας, η εμπορική επωνυμία ernicos Yachts θα περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες και τις εταιρείες που έχουν σχέση με τα σκάφη, τις μαρίνες και τα ξενοδοχεία.

- Τον τομέα των επενδύσεων, με αιχμή την επενδυτική εταιρεία Verinvest, που αποτελεί την πρώτη επώνυμη επενδυτική εταιρεία που συστάθηκε από εισηγμένη εταιρεία που δεν ανήκει στο χρηματο-οικονομικό κλάδο.

- Τον τομέα μεταφορών, ο οποίος περιλαμβάνει δύο επί μέρους τομείς, των αερομεταφορών, με το διακριτικό τίτλο Ver-Avia και των υπό διαμόρφωση ποντοπόρων πλοίων με το διακριτικό τίτλο Ver-Marine.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2000, τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,029 δισ. δρχ. σημειώνοντας αύξηση κατά 95% σε σχέση με το 1999 και ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 3,573 δισ. δρχ. ενισχυμένα κατά 331% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα