BoE: «Πράσινο φως» από την κυβέρνηση για χορήγηση ρευστού στη Northern Rock

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 09:51

Εξουσιοδότηση στην Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) έδωσε η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να παράσχει οικονομική υποστήριξη στη Northern Rock, καθώς η εταιρεία χορήγησης ενυπόθηκων δανείων κατέγραψε φέτος τις μεγαλύτερες απώλειες, σε εθνικό επίπεδο, λόγω της κρίσης στις πιστωτικές αγορές.

«Η απόφαση να χορηγήσουμε ρευστό στην Northern Rock αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία στην αποτίμηση των μακροπρόθεσμων χρηματοδοτήσεων και της αγοράς διασφάλισης ενυπόθηκων δανείων», σημειώνει η κυβέρνηση της χώρας σε σημερινή ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν η BoE και η βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA).

«Η FSA κρίνει ότι η Northern Rock είναι φερέγγυα εταιρεία και πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η αρχή ως προς τα κεφάλαιά της», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει ωστόσο το ύψος του ποσού που θα παράσχει η κεντρική τράπεζα της χώρας στην Northern Rock, τη μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης δανείων στη Βρετανία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα