Coca - Cola 3E: Προς έκδοση νέων μετοχών

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 10:34

Την έκδοση μίας νέας μετοχής για κάθε δύο υφιστάμενες μετοχές, αυξάνοντας το σύνολο των μετοχών της εταιρείας σε κυκλοφορία σε 363 εκατομμύρια προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Έψιλον).

Η έκδοση των νέων μετοχών υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των κατά περίπτωση αρμόδιων κανονιστικών αρχών.

Οι μέτοχοι της Coca-Cola Τρία Έψιλον έχουν προσκληθεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα στις 15 Οκτωβρίου 2007, με θέμα την έγκριση της προτεινόμενης έκδοσης νέων μετοχών, μέσω κεφαλαιοποίησης λογαριασμού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Μετά τη λήψη απόφασης των μετόχων και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες κανονιστικές αρχές, η τιμή της μετοχής θα προσαρμοστεί και οι νέες μετοχές θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των υφισταμένων μετόχων.

Κατά τον χρόνο αυτό θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος και η ημερομηνία προσαρμογής της τιμής της μετοχής. Οι νέες μετοχές αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση το Νοέμβριο του 2007.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην ανακοίνωσή του «διαπιστώνει τη συνεχή αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας, που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια, και έχει την πεποίθηση ότι η προτεινόμενη έκδοση μετοχών αναμένεται να κάνει τη μετοχή πιο προσιτή σε ένα ευρύτερο κύκλο επενδυτών αλλά και να βελτιώσει τη ρευστότητά της».

Η έκδοση δωρεάν μετοχών «επιδιώκει να αναδιαρθρώσει την κεφαλαιακή δομή της Coca-Cola Τρία Έψιλον χωρίς να μεταβάλει τη συνολική αξία των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας. Ως εκ τούτου, δε θα σημειωθεί καμία μεταβολή στα οικονομικά συμφέροντα και δικαιώματα ψήφου των υφισταμένων μετόχων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα