Ευρωζώνη: Καθησυχαστικοί οι υπουργοί Οικονομίας για το ράλι του ευρώ

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 11:48
UPD:11:50

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ εμφανίστηκαν οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά την εκτίναξη του ενιαίου νομίσματος σε επίπεδα ρεκόρ, κατά τη συνάντησή τους στο Πόρτο της βόρειας Πορτογαλίας, εν όψει της Συνόδου των ΥΠΟΙΚ και κεντρικών τραπεζιτών των 27 κρατών μελών της Ε.Ε.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «κατά τη διάρκεια της περιόδου που το ευρώ ήταν αδύναμο, ανησυχούσα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τώρα».

Ο υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας Βίλχελμ Μόλτερερ επισήμανε από την πλευρά του ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη είναι αρκετά σταθερή και ισχυρή ώστε να αντέξει τα υψηλά αυτά επίπεδα του ευρώ.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο Βέλγος υπουργός Ντιντιέ Ρέιντερς, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα αν έχουμε ισχυρό ευρώ σε μια ισχυρή οικονομία». Όπως τόνισε, τα προβλήματα που υπάρχουν στις εξαγωγές, κυρίως προς τις ΗΠΑ, είναι ως ένα βαθμό ανησυχητικά, ωστόσο κρίνονται φυσιολογικά.

Όσον αφορά στην πρόσφατη μείωση του πήχη για την οικονομία της Ευρωζώνης, ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ανησυχίες για την ανάπτυξη φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα