ΥΠΕΧΩΔΕ: Στην κυκλοφορία τμήματα του αυτοκινητόδρομου στο Πέταλο Μαλιακού

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 12:04

Στην κυκλοφορία παραδίδονται τμήματα του αυτοκινητόδρομου που έχουν κατασκευαστεί στο Πέταλο του Μαλιακού.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ δίνονται στην κυκλοφορία :

1. Η παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου, από Λόγγο μέχρι έξοδο σήραγγας Κνημίδας, μήκους 11,4 χλμ, που έχει πλήρως ολοκληρωθεί.

2. Η παράκαμψη των Καμένων Βούρλων, από την έξοδο της σήραγγας Κνημίδας έως Σκάρφεια, μήκους 9 χλμ. Όπως διευκρινίζεται, το έργο έχει ολοκληρωθεί πλήρως σε μήκος 8 χλμ. και υπάρχουν κάποιες ελλείψεις σε κομμάτι ενός χιλιομέτρου και μόνο στην κατεύθυνση προς Λαμία. Και σ’ αυτό το σημείο όμως, όπως σημειώνεται, με δεδομένο ότι είναι έτοιμος ο ένας κλάδος και με την χρησιμοποίηση του παλαιού τμήματος της Εθνικής Οδού, οι κινήσεις και προς Λαμία και προς Αθήνα θα γίνονται με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

3. Στα επόμενα 12 χλμ., προς Λαμία ο κλάδος της κίνησης προς Αθήνα έχει πλήρως ολοκληρωθεί. Έτσι η κίνηση προς Αθήνα θα γίνεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σ’ αυτό τον κλάδο και η κίνηση προς Λαμία θα γίνεται από το παλαιό τμήμα της Εθνικής Οδού, επίσης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Σημειώνεται επίσης, ότι δίνεται στην κυκλοφορία και το τμήμα Αγία Παρασκευή - Αγία Μαρίνα, μήκους 4,5 χλμ., που έχει κατασκευαστεί πλήρως.

Εξάλλου το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ διαψεύδει τα περί εκπτώσεων στην ποιότητα της κατασκευής του έργου, που δημοσιεύονται στον Τύπο. «Καμία έκπτωση δεν έγινε και τίποτα δεν πρόκειται να ξηλωθεί μετά τις εκλογές», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρινίζεται, η τελική παράδοση του έργου θα γίνει τον Οκτώβριο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τα παραπάνω τμήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα