Ζημιογόνο εξάμηνο για την πλειονότητα των 178 εισηγμένων

Η εικόνα όπως αναδύεται από 11 ισολογισμούς
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 18:08
UPD:11/08/2020 10:57
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Ανέστη Ντόκα
[email protected] 

Κακή εικόνα, που συνεπάγεται αύξηση των ενοποιημένων ζημιών μετά από φόρους, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει η συντριπτική πλειονότητα των 178 εισηγμένων στη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2020. Επιστρέφουμε ολοταχώς στα χρόνια της ζημιογόνου διετίας 2018-2019, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει δραστικά τα δεδομένα για πολλές εισηγμένες. Μέχρι στιγμής η εικόνα που αναδύεται από 11 ισολογισμούς της υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης είναι αρνητική, με το σύνολο των αποτελεσμάτων να δημοσιοποιείται μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα ασφαλώς θα επιδεινωθεί στο δεύτερο τρίμηνο, όταν το σύνολο των εισηγμένων έχουν την υποχρέωση να ανακοινώσουν αποτελέσματα, διότι στο πρώτο τρίμηνο η δημοσίευση δεν είναι υποχρεωτική, με συνέπεια ένας μικρός αριθμός εταιρειών να αποκαλύψει τις επιδόσεις του. Το 2020 θα είναι επώδυνη χρονιά, αφού τη διαφορά θα την κάνει η ισχυρή ρευστότητα, η υψηλή παραγωγικότητα και η μεγάλη εξωστρέφεια.

Γενικότερα, βέβαια, παρατηρείται ότι και το 2020 η πορεία των εισηγμένων είναι δύο ταχυτήτων, με άλλες να βαδίζουν από το καλό στο καλύτερο, άλλες να προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα.

Διαβάστεο ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα