Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007 07:03

ΠΤΩΤΙΚΑ, για πρώτη φορά σε σύνολο πέντε ημερών κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου, από τα επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών μηνών μετά την έναρξη ερευνών του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στις εταιρείες κατασκευής τσιπ, για ενδεχόμενη παραβίαση νόμων αντιτράστ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 489,79 μονάδες στις 9:54 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, τοπική ώρα, θέτοντας τέλος στο ράλι 3,1% των τεσσάρων ημερών. Οι κλάδοι των εταιρειών με πρώτες ύλες και των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρούσε 0,7% από τα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στην Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Κίνα, ο 300 Index αναρριχήθηκε 1%. Στις 15 Σεπτεμβρίου η Κεντρική Τράπεζα της χώρας αύξησε τα επιτόκια για πέμπτη φορά, από τον Μάρτιο.

Στις 14 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ ο δείκτης Standard & Poor's 500 Index έκλεισε με απώλειες 0,2%, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι τα κέρδη των τραπεζών θα μειωθούν από τις ζημίες στην αγορά στεγαστικής πίστης, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της οικονομίας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε 1,2% στις 14 Σεπτεμβρίου φθάνοντας στα 79,10 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις πρώτες απώλειες σε 10 ημέρες. Τα συμβόλαια του πετρελαίου που έκλεισαν πάνω από τα 80 δολ. για πρώτη φορά την προηγούμενη ημέρα, πριν από λίγη ώρα και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές διαπραγματεύθηκαν στα 78,50 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα