Από σήμερα η υποβολή στο ΣΕΠΕ καταστάσεων προσωπικού και ωρών εργασίας

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007 14:46

Από σήμερα, έως και τις 15/11, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν στις Επιθεωρήσεις Εργασίας τις Καταστάσεις Προσωπικού και τις Ώρες Εργασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Ειδικού Γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Χρήστου Κουρούση(ΣΕΠΕ), οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν έγκαιρα στις κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε., συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο τόσο στην καλύτερη δική τους εξυπηρέτηση όσο και στην εύρυθμη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες βάσει νόμου στις καταστάσεις προσωπικού να αναγράφουν τον Τεχνικό Ασφαλείας, ενώ για όσες από αυτές απασχολούν πάνω από 50 εργαζόμενους, πρέπει να αναγράφεται και ο Ιατρός Εργασίας, καθώς και το ωράριο εργασίας αυτών στην επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται, ενώ το πρόστιμο για κάθε παράβαση της εργατικής νομοθεσίας (άρα και για τη μη υποβολή, την εκπρόθεσμη υποβολή ή πλημμελή συμπλήρωση της κατάστασης προσωπικού) καθορίζεται σε τουλάχιστον 1.000 έως 30.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα