«Οδικός χάρτης» για την επιδότηση δανείων μέσω της «Γέφυρας»

Σε λειτουργία από χθες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 11:39

Από την έντυπη έκδοση

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.keyd.gov.gr, μέσω μιας απλής και εύκολης διαδικασίας, χωρίς να χρειάζεται η συνυποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν κρατική επιδότηση συνολικά για εννέα μήνες.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβλέπει την παροχή οικονομικής στήριξης από το κράτος στους πληγέντες από την πανδημία του κορονοϊού, οι οποίοι έχουν οφειλές από δάνεια με υποθήκη στις κύριες κατοικίες τους, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η οικονομική στήριξη παρέχεται για περίοδο εννέα μηνών και έχει τη μορφή συνεισφοράς - επιδότησης, η οποία φθάνει στο 90% της μηνιαίας δόσης για όσους έχουν ενήμερα δάνεια και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ ανά πιστωτή.

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, καθώς επίσης και ορισμένα «μυστικά» που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι παρουσιάζονται παρακάτω αναλυτικά με τη μορφή απαντήσεων σε 20 πιο συχνά υποβαλλόμενες ερωτήσεις πολιτών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του νέου αυτού προγράμματος:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα