Jumbo: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 37,36%

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007 19:42

Aύξηση καθαρών κερδών κατά 37,36% της Jumbo καταγράφει ο ισολογισμός της ετήσιας χρήσης 2006-2007. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε επίσης κατά 21,83%, καθώς και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) κατά 29,45%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει για φέτος μέρισμα 32 λεπτών ανά μετοχή, αυξημένο 39% σε σχέση με πέρυσι.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, παρά την ανατίμηση του κινεζικού γουάν και των κινέζικων επιτοκίων, το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε, για μια ακόμα χρονιά, κατά 60 μονάδες βάσης στο 53,2%.

Ανάλογη βελτίωση παρατηρείται στα μικτά αποτελέσματα και στα προ φόρων κέρδη (+32,1%), αύξηση η οποία ενισχύθηκε και από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στα μετά από φόρους κέρδη (+37,36%).

Πολύ ικανοποιητικό χαρακτηρίζεται το τελικό αποτέλεσμα σε επίπεδο EBITDA το οποίο εμφανίζει σταθερή άνοδο καθ’ όλη την διάρκεια της χρήσης (+29,45%). Τα περιθώρια καθαρής κερδοφορίας (19,8%) επίσης ενισχύθηκαν.

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση σχολιάζοντας την πορεία των μεγεθών του Ομίλου επεσήμαναν ότι η σύγχρονη αντίληψη στο λιανικό εμπόριο παγκοσμίως επικεντρώνεται στη βελτίωση όλων των επιμέρους δεικτών με στόχο να αυξηθεί η παραγωγικότητα όχι μόνο από την είσοδο νέων σημείων πώλησης στο δίκτυο αλλά και από το ήδη υφιστάμενο δίκτυο καταστημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΕΛΑ



Σχολιασμένα