Fed: Μείωση επιτοκίων κατά 50 μ.β., στο 4,75%

Ράλι στη Wall Street
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007 21:17
UPD:21:43

KATA 50 μονάδες βάσης μείωσε τελικά τα επιτόκια η Φέντεραλ Ριζέρβ, προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Το βασικό επιτόκιο της Fed διαμορφώνεται πλέον στο 4,75%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2006. Πρόκειται για την πρώτη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων από τον Ιούνιο του 2003 και την πρώτη μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από το Νοέμβριο του 2002.

Η σημερινή απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια ήταν ευρέως αναμενόμενη, ωστόσο οι απόψεις διίσταντο σχετικά με το ύψος της μείωσης.

"Oι εξελίξεις στις αγορές από την τελευταία τακτική συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) έχουν αυξήσει την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις προοπτικές της οικονομίας", επισημαίνει η Fed στο συνοδευτικό κείμενο της απόφασης, η οποία ήταν ομόφωνη.

H FOMC διαβεβαιώνει παράλληλα ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις γενικότερες εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις τους στις προοπτικές της οικονομίας και θα ενεργήσει όπως απαιτείται, προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών και να διατηρήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Ράλι στη Wall Street

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η Wall Street τη "γενναία" μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,37% φθάνοντας τις 13.587,54 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,87% και βρίσκεται στις 1.504,29 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.622,95 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,60%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι μετοχές των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιρειών. Ώθηση στις εν λόγω μετοχές δίνουν και τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Lehman Brothers στο τρίτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα