Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007 07:59

* ΕΞΠΡΕΣ: «Συμπαγής κυβέρνηση για δραστικές αλλαγές. Ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα, με "αίσθηση της αγοράς" και καλή συνεργασία».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ανάχωμα Fed στην κρίση. Σωσίβιο η μείωση 0,50 στα επιτόκια. Νέα ρεκόρ για ευρώ (1,398 δολ.) πετρέλαιο (82,38 δολ.) και χρυσό (733 δολ.)».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Μήνυμα συνέχειας της οικονομικής πολιτικής, με υπερυπουργούς και πολλούς νέους υφυπουργούς».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ενισχυμένο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Διασφαλίζεται η καλή συνεργασία μεταξύ συναρμόδιων στελεχών».

Νέα κυβέρνηση-Οικονομία

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι Σαφές μήνυμα για ταχύτερη προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία σηματοδοτεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Στην άποψη αυτή κατατείνουν παράγοντες της αγοράς, επισημαίνοντας ότι μπορούν να υπερκερασθούν οι δυσαρμονίες που είχαν παρουσιασθεί την προηγούμενη τετραετία. Οι νέοι επικεφαλής στα παραγωγικά υπουργεία θεωρείται ότι έχουν την «αίσθηση της αγοράς» και αναμένεται να υπάρξει αγαστή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος έχει τη γενική ευθύνη της πολιτικής».

Fed

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι «Παρά το γεγονός ότι το χθεσινό ανακοινωθέν της Fed βρίθει επισημάνσεων για τους κινδύνους που απειλούν την οικονομία των ΗΠΑ από την κρίση στις πιστωτικές αγορές, η Wall πανηγύρισε την απόφαση για επιθετική μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, στο 4,75%. Νέα ρεκόρ σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, του χρυσού και του ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα