Πώς θα καταβάλλεται η επιδότηση δανείων

Σήμερα ψηφίζεται το πρόγραμμα «Γέφυρα» για κορονο-πληττόμενους με υποθήκη την α' κατοικία τους
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 21:01
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]

Με ποσό που αναμένεται να ξεπεράσει τα 510 εκατ. ευρώ θα επιδοτηθούν τουλάχιστον 250.000 δανειολήπτες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους για τους επόμενους μήνες. Η νομοθετική ρύθμιση για το πρόγραμμα «Γέφυρα» αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων προγραμματίζεται να ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα. 

Δικαιούχοι υποβολής αίτησης θα είναι όλοι οι δανειολήπτες που έχουν εγγράψει βάρος στην κύρια κατοικία τους -για στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια-, αρκεί για κάποιο λόγο να μπορούν να χαρακτηριστούν ως πληγέντες από τον κορονοϊό. Εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και λοιπά κριτήρια που περιλαμβάνει η ρύθμιση, θα λαμβάνουν επιδότηση η οποία θα φτάνει ακόμη και στο 90% της μηνιαίας δόσης. 

Με την υποβολή της αίτησης και την έγκριση για την επιδότηση, ο δανειολήπτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξυπηρετεί κανονικά το δάνειό του όχι μόνο μέχρι τη λήξη της περιόδου επιδότησης, αλλά και για επιπλέον χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από τους 6 έως και τους 18 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος «Γέφυρα». 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα