«Αγώνας δρόμου» από την ΑΑΔΕ για να μπει τάξη στο σύστημα Taxis

Τα πάνω κάτω στα μητρώα των φορολογουμένων από δηλώσεις Covid, παρατάσεις και αλλαγές δόσεων
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 12:06
UPD:12:06
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]

Να βάλει... τάξη στο Taxis καλείται μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι δηλώσεις Covid των ιδιοκτητών ακινήτων, η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, η παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η μείωση των συντελεστών υπολογισμού της προκαταβολής φόρου και η θέσπιση επιστροφής φόρου για όσους πλήρωσαν εμπρόθεσμα τις φορολογικές υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν φέρει τα πάνω κάτω στα μητρώα των φορολογουμένων.

Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που εκδόθηκαν πριν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των φόρων εξακολουθούν να αναγράφουν την υποχρέωση πληρωμής του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει κανονικά τους φόρους τους κατά τους μήνες ΑπρίλιοΙούλιο εμφανίζονται σαν να μην έχουν κάνει καμία καταβολή, δηλαδή φαίνεται ότι χρωστούν, ενώ τους έχουν καταλογιστεί και οι σχετικές προσαυξήσεις.

Οι εκπτώσεις φόρου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν υποχρεωτικό «κούρεμα» στο εισόδημά τους κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούλιο (για αρκετές κατηγορίες το μέτρο έχει παραταθεί και πέραν του Ιουλίου) δεν έχουν «φανεί» ακόμη στο σύστημα, ενώ οι επιχειρήσεις περιμένουν το ξεκαθάρισμα του τοπίου όσον αφορά το πώς θα γίνει ο επανυπολογισμός της προκαταβολής φόρου. «Κλειδί» για το ξεκαθάρισμα του τοπίου θεωρείται η τροπολογία που κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή, με την οποία ουσιαστικά παύει να υπάρχει η προθεσμία πληρωμής του φόρου κατά την 31η Ιουλίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα