Profile: Συνεργασία με SunGard Energy για είσοδο στην ενέργεια

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 13:03

Αποκλειστική συμφωνία με την εταιρεία SunGard Energy εξασφάλισε η Profile, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να εισέλθει στον τομέα της ενέργειας (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο, ηλιακή, αιολική ενέργεια, γεωθερμική κ.ά.), προσφέροντας διεθνώς αναγνωρισμένες λύσεις ενεργειακού λογισμικού.

Η απόφαση για είσοδο στη δυναμική αυτή νέα αγορά ελήφθη, όπως σημειώνει η εισηγμένη, μετά από συστηματική παρακολούθηση του κλάδου και επισφραγίστηκε με την υπογραφή συμφωνίας αποκλειστικής διάθεσης των καθιερωμένων λύσεων ενέργειας της SunGard Energy.

Προηγήθηκε η συμμετοχή της Profile σε διαγωνισμό της ΔΕΗ, στον οποίο και έχει ήδη καταθέσει πρόταση με προϊόντα Oracle και SunGard για την παροχή συστήματος billing και εργασιών διαχείρισης των ενεργειακών πόρων του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι στο πελατολόγιο της SunGard Energy περιλαμβάνονται πάνω από 20 μεγάλες εταιρείες σε επτά χώρες της Ευρώπης. Οι πέντε από τις 10 μεγαλύτερες βάσει κεφαλαιοποίησης εταιρείες ενέργειας ανά το κόσμο χρησιμοποιούν τα συστήματά της, ενώ ενδεικτικά αναφέρονται οι: British Gas, BP (British Petroleum), Endesa, Shell Energy Trading, EdF, EON κ.ά

Ανάμεσα στις ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρει η Profile για τον τομέα της Ενέργειας, περιλαμβάνονται: Συστήματα Διαχείρισης και Έκδοσης Λογαριασμών (Billing), Συστήματα Εμπορίας Ενέργειας (Energy Trading), Συστήματα Διαχείρισης Κινδύνου (Risk Management), Συστήματα Πρόβλεψης Προσφοράς - Ζήτησης, (Forecasting), Συστήματα Διαχείρισης Βελτιστοποίησης Παγίων (Asset Optimization) κι ακόμη την δημιουργία διακρατικών αναφορών (Cross Border Reporting) και τον έλεγχο δραστηριοτήτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΡΟΦ



Σχολιασμένα