Δέσμη προτάσεων για ενίσχυση της ανεξαρτησίας των εθνικών αρχών τηλεπικοινωνιών επεξεργάζεται η Κομισιόν

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 16:52

Την ικανοποίησή της για το έργο που επιτελεί ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Νικήτας Αλεξανδρίδης εξέφρασε η αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σε γραπτή δήλωσή της η Β. Ρέντινγκ αναφέρει ότι υποστηρίζει το πολύτιμο και ανεξάρτητο έργο του κ. Αλεξανδρίδη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κανόνων ανταγωνισμού στην αγορά, επισημαίνοντας παράλληλα την πλήρη ταύτιση απόψεων που διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση, για πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας των εθνικών αρχών τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την Β. Ρέντινγκ, οι εθνικές αρχές τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα κατάλληλα μέσα για να επιτελούν το έργο τους αμερόληπτα και με στόχο την εκπλήρωση των στόχων που έχει θέσει η ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες. Η κοινοτική επίτροπος σημείωσε επίσης ότι αυτή την περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής επεξεργάζονται δέσμη νομοθετικών προτάσεων για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των εθνικών αρχών τηλεπικοινωνιών και την εφαρμογή των κανόνων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της ΕΕ στα 27 κράτη μέλη.

Ο κ. Αλεξανδρίδης δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για τους στόχους και τα μέσα που απαιτούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ και εξέφρασε την ελπίδα οι προτάσεις που θα καταθέσει η Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, να είναι φιλόδοξες. Η κ. Ρέντινγκ αποδέχτηκε εξάλλου την πρόσκληση που της απηύθυνε ο κ. Αλεξανδρίδης προκειμένου να συμμετάσχει στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα