Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007 08:08

* ΕΞΠΡΕΣ: "Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής σχεδιάζει... Ενιαίο ΕΦΚ πετρελαίου για θέρμανση και κίνηση".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οι νέοι φόροι στα ακίνητα. Έρχεται ο ενιαίος φόρος περιουσίας. Αυξήσεις δύο ταχυτήτων στις αντικειμενικές αξίες στις αρχές του 2008".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Συνταγές ανάπτυξης. Τι προτείνουν βιομήχανοι, έμποροι, εφοπλιστές και ΙΟΒΕ".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στα ύψη και πετρέλαιο απειλές για την ανάπτυξη. ¶γγιξε τα 1,41 δολ. το ευρωνόμισμα, στα 84 το πετρέλαιο".

Πετρέλαιο

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Την εξομοίωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μελετά το υπουργείο Οικονομικών ως μέτρο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στα καύσιμα. Όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου "η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στη διαφορά των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης".

Ενιαίος φόρος περιουσίας

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Αυξήσεις δύο ταχυτήτων στις αντικειμενικές αξίες και επιβολή ενιαίου φόρου περιουσίας προετοιμάζει για το 2008 η κυβέρνηση. Ο ενιαίος φόρος θα αντικαταστήσει όλους τους φόρους και τα τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα και θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για την πρώτη κατοικία και τα αγροτικά. Επανέρχεται το σενάριο για την ενοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα