Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007 10:46

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής στόχου από την Goldman Sachs.

Οι μετοχές της DaimlerChrysler σημείωναν άνοδο 0,7%, της Volkswagen κατά 1% και της Porsche σημείωναν άνοδο 1,5%.

Ο FTSEurofirst 300 σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 1.542,2 μονάδες, περιορίζοντας τις χθεσινές απώλειες του 0,7%, αλλά ακόμη βρίσκεται 2% υψηλότερα αυτήν την εβδομάδα μετά τη μείωση αυτήν την εβδομάδα των βασικών επιτοκίων δανεισμού στις ΗΠΑ. Μέσα στο έτος ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 4%.

Οι μετοχές των τραπεζών συνεχίζουν να έχουν κακές επιδόσεις, μετά την προειδοποίηση της Deutsche Bank νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι τα προβλήματα στεγαστικής πίστης επηρεάζουν τα κέρδη.

Οι μετοχές της Deutsche Bank απώλεσαν 0,3%, της BNP Paribas υποχωρούσαν κατά 0,2%, και της Societe Generale σημείωναν απώλειες 0,1%.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας χάρτου και ξύλου Stora Enso σε ποσοστό 5,8% μετά την πώληση του σκέλους της North American αντί ποσού 2,52 δισ. δολαρίων.

Οι τιμές του πετρελαίου διατηρήθηκαν κοντά στα 82 δολ. το βαρέλι μετά την αναρρίχησή του χθες στα επίπεδα ρεκόρ των 84 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα