EE: Μέρκελ και Μακρόν εκφράζουν την ελπίδα τους για επίτευξη συμφωνίας

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 15:17
UPD:18:10
REUTERS/POOL

President of the European Council Charles Michel arrives for the first face-to-face EU summit since the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Brussels, Belgium July 18, 2020. John Thys/Pool via REUTERS

Η έναρξη της τέταρτης ημέρας των συνομιλιών στη Σύνοδο Κορυφής των «27», με αντικείμενο το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, αναβλήθηκε για άλλη μία φορά και πρόκειται να ξεκινήσει στις 19.00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Reuters.

Την ελπίδα της ότι σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταλήξουν σε συμφωνία εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πριν από την επανάληψη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Την χθεσινή νύχτα, έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις, καταλήξαμε σε ένα πλαίσιο εν δυνάμει συμφωνίας. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός και δίνει την ελπίδα ότι μία συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί σήμερα, ή τουλάχιστον ότι μία συμφωνία είναι εφικτή»,δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Την ελπίδα του για επίτευξη συμφωνίας επί του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης εξέφρασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας πως «Υπάρχουν οι ελπίδες για μία συμβιβαστική λύση, αλλά παραμένω επιφυλακτικός ως προς το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα το μεσημέρι «συγκρατημένα αισιόδοξος» σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής λέγοντας πως «την περασμένη νύχτα έγινε μια στροφή. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά θα έλεγα ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος». 

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κάλεσε τους ηγέτες να καταλήξουν σε λύση

Η Πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι «μετά από τρεις ημέρες και τρεις νύχτες μαραθωνίου, τώρα εισερχόμαστε στην κρίσιμη φάση, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πραγματικά θέλουν τη συμφωνία. Έδειξαν βούληση να βρουν λύση και χρειαζόμαστε λύση».

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα