Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Σε θετικό έδαφος το Χ.Α.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 13:46
UPD:13:49
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μικτά πρόσημα παρουσιάζουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τις μετοχές να κινούνται σε ένα στενό εύρος, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις Βρυξέλλες, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής κατά την οποία οι ηγέτες της ΕΕ διαπραγματεύονται για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, στις 13:37 ώρα Ελλάδος,  ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,14%, καθώς οι αναφορές για πρόοδο στην κατασκευή εμβολίου για την COVID-19 ενισχύουν τις κυκλικές μετοχές, οι οποίες επηρεάζονται ιδιαίτερα από την πορεία της οικονομίας.

 Ανοδικά κινείται και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο +0,46% και ο DAX στη Φραγκφούρτη, με τον δείκτη να βρίσκεται στο +0,47%. Αντίθετα, πτώση σημειώνουν ο CAC 40 στο Παρίσι και o FTSE MIB στο Μιλάνο, με τους δείκτες να βρίσκονται στο -0,17% και -0,04% αντίστοιχα.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς η μετοχή της Daimler σημειώνει άνοδο 3,4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένεται να έχει μικρότερες ζημιές από ότι αναμενόταν το β’ τρίμηνο.

Αντίθετα, άνοδο σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο +1% στις 643,91 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 18,74 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα