China Eastern: Σημαντική άνοδος των μετοχών

Καθώς προβλέπεται «μάχη» για την εξαγορά μεριδίου της
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007 07:49

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της China Eastern Airlines Corp., της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας, μετά το δημοσίευμα που ανέφερε ότι η Cathay Pacific Airways Ltd. ενδέχεται να προκαλέσει την Singapore Airlines Ltd. για την απόκτηση μεριδίου στην εταιρεία.

Οι μετοχές της China Eastern σημείωσαν άνοδο έως 8% φθάνοντας στα 10,50 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία και άλλαξαν χέρια στα 9,99 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 10:42 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, τοπική ώρα, οδεύοντας να σημειώσουν κέρδη για έβδομη συνεχόμενη ημέρα. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Air China Ltd., συγγενικής εταιρείας της Cathay Pacific, ανεστάλη στο Χονγκ Κονγκ.

Η Cathay Pacific και η Air China ενδέχεται να κάνουν προσφορά για την China Eastern, καθώς η αεροπορική εταιρεία κατέχει το περίπου το 50% της αγοράς ταξιδίων στη Σαγκάη, την εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας, σύμφωνα με την Citigroup Inc.

H Singapore Airlines και η μητρικής της Temasek Holdings Pte συμφώνησαν να αγοράσουν μερίδιο 24% στην China Eastern αντί ποσού 918 εκατ. δολ. στις 2 Σεπτεμβρίου.

Οι μετοχές της Singapore Airlines, της πιο κερδοφόρας αεροπορικής εταιρείας της Νοτιο-Ανατολική Ασίας, υποχώρησαν έως 2,7% φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός στο Χρηματιστήριο της πόλης και άλλαξαν χέρια στα 18,40 δολ. Σιγκαπούρης η μία στις 10:37 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα