ΔΕΣΕ: «Ναι» σε 8 νέες στρατηγικές επενδύσεις 1,1 δισ.

Δημιουργούν 3.300 θέσεις εργασίας
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 16:41
UPD:16:44
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το «πράσινο φως» για οκτώ στρατηγικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που συμβάλλουν στη δημιουργία 3.300 θέσεων εργασίας, «άναψε» στη σημερινή της συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε την ένταξη των εξής επενδύσεων στις διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Νόμου 3894/2010:

- Δημιουργία μαρίνας στη θέση «Βλυχός» της Λευκάδας, κοινό έργο του δήμου Λευκάδας και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 120 θέσεις εργασίας.

- Ίδρυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Κουμπάρα-Διακοφτό» και ξενοδοχείου 5* και τουριστικών κατοικιών στις περιοχές Τζαμαριά-Φάρος στην Ίο από την «105 Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 43 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 165 θέσεις εργασίας.

- Ανέγερση Boutique Hotel 5* και παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή Πικρί Νερό στην Ίο από τη «ΝΕΡΟ Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 130 θέσεις εργασίας.

- Ίδρυση δύο σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή Παπάς - Λούκας - Μανούσου - Πέτη - Χαμουχάδες στην Ίο από τη «LUCAS Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 90 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 160 θέσεις εργασίας.

- Κατασκευή σύνθετου τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχειακή μονάδα 5* και τουριστικών κατοικιών) στη θέση «ΒΑΡΚΟ» του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας από την «RND INVESTMENTS GREECE». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 107 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 190 θέσεις εργασίας.

- Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort με ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα και παραθεριστική κατοικία στη θέση «Κάστρο» Κυλλήνης στην Ηλεία, από την  «Tουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυλλήνη Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 240 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 630 θέσεις εργασίας.

- Την ίδρυση δύο ξενοδοχείων (Raffles Mykonos & Fairmont Mykonos), τουριστικών κατοικιών και συνεδριακού κέντρου στη Μύκονο από τη «White Mulberry Development ΙΚΕ». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 104 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 410 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η ΔΕΣΕ αποφάσισε την τροποποίηση προηγούμενης απόφασης ώστε να υπαχθεί στις διαδικασίες των  «Στρατηγικών Επενδύσεων» το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου «Elounda Hills» στην Ελούντα της Κρήτης από τη «Mirum Hellas Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 410 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 960 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και λειτουργίας.

Μετά τη συνεδρίαση ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε πως «παρά την κρίση του κορωνοϊού, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται και οι επενδύσεις να προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα. Σήμερα στη διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων εγκρίναμε έργα ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ με στόχο να ενισχύσουμε την απασχόληση και να είμαστε έτοιμοι ώστε μόλις περάσει η κρίση του κορονοϊού η οικονομία να κάνει δυναμική επανεκκίνηση». 

Στη ΔΕΣΕ συμμετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, Tουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Νίκος Μαντζούφας, κι ο γ.γ. Διεθνών-Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα