Η ιδιωτικοποίηση «δεν αποτελεί προτεραιότητα» για το χρηματιστήριο της Βουλγαρίας

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007 15:20

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ του χρηματιστηρίου της Βουλγαρίας είναι η αναβάθμιση της πλατφόρμας συναλλαγών του και όχι η αναζήτηση ενός στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα εξαγοράσει το μερίδιο που κατέχει η κυβέρνηση σε αυτό, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η χρηματιστηριακή αγορά της χώρας.

Σημειώνεται ότι η βουλγαρική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της να πωλήσει το 44% που κατέχει στο χρηματιστήριο μέχρι τα τέλη του έτους, προκειμένου να ενισχύσει τη χαμηλή του ρευστότητα και να το βοηθήσει να ανταπεξέλθει στον αυξημένο ανταγωνισμό.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Βίκτορ Παπάζοφ, βασικός στόχος σήμερα είναι η απόκτηση μιας σύγχρονης πλατφόρμας συναλλαγών και όχι η ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου.

«Αποφασίσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε λίγο την προσέγγισή μας. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα καλό σύστημα συναλλαγών ... και μόνο μετά από αυτό να κοιτάξουμε για ξένο στρατηγικό εταίρο», σημειώνει ο κ. Παπάζοφ. «Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση».

Τα σχέδια πώλησης του χρηματιστηρίου της Βουλγαρίας έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηματιστηρίων της Φρανκφούρτης, της Βιέννης, της Αθήνας, της Λευκωσίας, του Μιλάνου, της Στοκχόλμης, της Πράγας και της Βαρσοβίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα