Εθνική: Δημόσια πρόταση για εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007 19:58
UPD:20:03

Προαιρετική δημόσια πρόταση για εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής ανακοίνωσε Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), κάτι που θα σημάνει την έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο.

Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται σε 5,50 ευρώ ανά μετοχή, για εξαγορά σε μετρητά ποσοστού 23,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, η συνολική αξία της οποίας αποτιμάται σε € 710 εκατομμύρια.

Ήδη η Εθνική Τράπεζα αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατέχοντας μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 76,92% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕ, το τίμημα είναι ανώτερο κατά 18% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Εθνικής Ασφαλιστικής την 21 Σεπτεμβρίου 2007 και κατά 21%, 11% και 5% σε σχέση με τη μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, του τελευταίου τριμήνου και του τελευταίου εξαμήνου αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου

δήλωσε ότι η πρόταση δίνει την ευκαιρία στους μετόχους μειοψηφίας της Εθνικής Ασφαλιστικής να επανεξετάσουν την επενδυτική τους θέση και να ρευστοποιήσουν, εφ’ όσον το επιθυμούν, την επένδυσή τους σε ελκυστικό επίπεδο σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Επίσης σημειώσε ότι με την ενίσχυση της θέσης της στην Εθνική Ασφαλιστική, η Εθνική Τράπεζα προσβλέπει στην επέκταση της συνεργασίας με την εταιρία με στόχο τη δυναμική ανάπτυξη του κλάδου bancassurance και την πραγματοποίηση οικονομιών κλίμακος με τελικό σκοπό την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, θα δημοσιευθεί μετά την έγκριση του Προβλεπόμενου Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Goldman Sachs International και η Morgan Stanley & Co. Limited ενεργούν ως αποκλειστικοί Σύμβουλοι του Προτείνοντος σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 3461/2006.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα